dijous, 13 de novembre de 2008

El barret (Contextualització d'un fragment de «L'aniversari» de Miquel Martí i Pol)

Fragment: El Sr. M troba un barret, s'adona que és la gran oportunitat de la seva vida i promet que no se'l tornarà a treure mai més.

Opció 1
- El Sr. M és un actor a l'atur.
- El Sr. M es presenta a un càsting a on seleccionen extres en una pel·lícula d'època. No l'agafen perquè s'havia d'anar disfressat amb la indumentària de l'època i a ell li falta el barret
- El Sr. M troba el barret (segurament perdut d'algun altre actor). Torna al càsting i l'agafen.
- En el següent càsting que es presenta el fan fora a puntades de peu per intentar fer de Tarzan amb un barret d'època al cap.

Opció 2
- El Sr. M és un empresari prepotent.
- La dona li exigeix que llenci el barret ronyós de la bona sort i comencen les desgràcies. Poc després, la dona li demana el divorci i li pren gairebé tot: els fills, els estalvis i les hores de son. La crisi li pren la resta: els clients, la casa i el negoci.
- El Sr. M acaba dormint al carrer. Conscient que tots els seus problemes van tenir l'origen en la pèrdua del barret, vagabundeja per la ciutat posant-se al cap qualsevol cosa que troba: gorres, bosses de plàstic, paraigües trencats,... Remenant un cubell d'escombraries, un dia retroba el seu barret de la bona sort.
- El Sr. M recupera el negoci, la casa, els clients, les hores de son, els estalvis, els fills i la dona. El dia que la dona amenaça de tornar-li a llençar el barret, és ell qui li demana el divorci.

Opció 3
- El Sr. M és un endeví maldestre.
- En un somni se li apareix un barret que parla i li diu que, si se'l posa, el farà ric. Es desperta de cop per culpa d'unes obres al carrer. Quan surt de casa, es troba a les escales el barret del seu somni i se'l posa sense vacil·lacions.
- Durant el dia, per poc no l'atropella un cotxe, una torratxa caiguda d'un sisè pis està a punt de trencar-li el cap, es queda atrapat durant cinc hores a l'ascensor d'un centre comercial ple de gent i només troba una miserable moneda d'euro caiguda de la butxaca foradada d'un captaire.
- Torna a casa i s'adorm amb el barret posat. Se li repeteix el somni de la nit anterior. El barret que parla li diu que, si se'l posa, el farà ric... De desgràcies.

Cap comentari: